UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідери трьох європейських країн запропонували перезапустити ЄС

Прем'єр-міністри Бельгії і Люксембургу Шарль Мішель і Ксав'є Беттель і президент Франції Емманюель Макрон мають намір створити "коаліцію доброї волі".

Прем'єр-міністри Бельгії і Люксембургу Шарль Мішель і Ксав'є Беттель і президент Франції Емманюель Макрон хочуть надати "новий імпульс" Євросоюзу, для чого мають намір створити "коаліцію доброї волі" з числа політиків - прихильників цієї ідеї, повідомив телеканал RTBF, пише "Інтерфакс".

Імпульс ЄС вони пропонують надати після виборів у Німеччині.

"Через кілька тижнів у Німеччині будуть важливі вибори. Ми думаємо, що після цих виборів у Німеччині настане, можливо, унікальний момент, щоб був даний цей новий імпульс європейського проекту в цей рік 60-ї річниці Європейського союзу. І ми вважаємо, що це момент перезавантажить наші амбіції, щоб (єдина – ред.) Європа більше відчувалася нашими співгромадянами, сім'ями, підприємствами добра справа, як поліпшення, при більшій безпеці, більшого захисту і також більшій свободі", - заявив Мішель в інтерв'ю RTBF перед зустріччю увечері у вівторок в Люксембурзі з Беттелем і Макроном.

Європейські ЗМІ пишуть, що прихід на європейську політичну сцену нового покоління європейських політиків-лібералів може відкрити додаткові можливості для перезапуску Європи.

"На нашому поколінні лежить особлива відповідальність перебудувати Європу", - заявив французький президент. Е. Макрон. За його словами, мова йде про валютному та економічному союзі, соціальній політиці, обороні та ін

Також Макрон додав, що в четвер зустрічається прем'єром Нідерландів Марком Рютте в Парижі для обговорення своїх пропозицій.

Раніше Макрон позначив пріоритети зовнішньої політики Франції на найближчий час.