UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідер республіканців у Сенаті до Трампа: Росія не заслужила скасування санкцій - Politico

Але лишається питанням, що зробить Республіканська партія, якщо американський президент дійсно вирішить ослабити тиск на Москву.

Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч МакКоннелл і спікер Палати представників Пол Раян зайняли жорстку позицію проти ослаблення санкцій проти Росії.

Як пише Politico, вони виступили із застереженнями до президента Дональда Трампа напередодні його телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Я проти зняття санкцій проти Росії. Ці санкції були запроваджені за її поведінку в Криму, на Сході України і за те, як ми знаємо, що вона намагалася втрутитися в наші вибори", - сказав МакКоннелл.

"Якщо і є у світі країна, яка не заслужила ослаблення санкцій, то це Росія", - додав він.

Видання пише, що телефонна розмова Трампа з Путіним може внести новий розкол між президентом і лідерами Республіканської партії в американському парламенті. Питанням лишається, що зроблять МакКоннелл і Раян, якщо Трамп дійсно вирішить скасувати санкції. Республіканці тоді постануть перед вибором між традиційною жорсткою позицією партії щодо Росії і бажанням нового президента зблизитися з нею.

Читайте також: Угорщина вважає антиросійські санкції безглуздими

Тим часом, у Трампа підтвердили, що думають над скасуванням санкцій проти Росії. Радник президента США Кілліан Конвей в ефірі Fox News сказала: "Все це розглядається в перспективі покращення відносин з іноземними лідерами в світі".

Раніше представники ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що в адміністрації президента США підготували указ про зняття санкцій з Росії.

28 січня має відбутися телефонна розмова між Ангелою Меркель і Дональдом Трампом. Головною темою розмови може стати тема атироссийских санкцій. У той же день Трамп проведе телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним, на оточення якого накладені санкції.