UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідер "правих" Франції відхрестилася від російських 40 млн євро: було лише 9 млн – Der Spiegel

Отримання французькими націоналістами грошей викликало побоювання, що Кремль фінансує популістів у ЄС.

Лідер "правої" радикальної партії Франції "Національний фронт" Марін Ле Пен заперечила, що її політична сила не отримувала 40 мільйонів євро кредиту від Росії.

Про це пише Der Spiegel з посиланням на заяву французького політика. За її словами, такої великої суми на політичну кампанію від російського банку її партія не отримувала.

"Інформація не правдива, це божевілля. Ніхто не отримував 40 мільйонів євро кредиту. Ми зверталися лише по 9 мільйонів і отримали їх", - пояснила скандальну ситуацію Ле Пен.

Онлайн-видання "Mediapart" опублікувало нещодавно розслідування, в якому йшлося, що "Національний фронт" Марін Ле Пен отримав від російського банку велику суму на політичну кампанію у Франції. Йшлося про 40 мільйонів євро в цілому, але перший транш, згідно з даними видання, становив 9 мільйонів.

Інформація про таке фінансування спричинила скандал. В Європі стали побоюватися, що Кремль фінансує "правих" популістів на Заході, щоб ослабити Євросоюз. Раніше лідер "Фронту" Марін Ле Пен заявляла, що Євросоюз розпадеться, і вона буде цьому сприяти.