UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лідер німецьких правопопулістів відмовилася увійти до фракції правих в Бундестазі

Навіть для її колег по партії це рішення виявилося несподіваним.

Співголова правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) Фрауке Петрі відмовилася входити до складу фракції в Бундестазі. Як пише "Європейська правда", про це вона несподівано оголосила сьогодні під час прес-конференції. Петрі, яка отримала депутатський мандат за результатами парламентських виборів, повідомила, що "після довгого обмірковування" вирішила не ставати членом фракції.

Для її колег по партії це рішення виявилося несподіваним.

"Це не обговорювалося з нами, ми нічого про це не знали", - сказав співголова партії Йорг Метхен. Як повідомляється, Петрі отримала депутатський мандат у своєму виборчому окрузі в Саксонії.

Нагадаємо, блок партій Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) на чолі з Ангелою Меркель вже традиційно виграв вибори в Німеччині, які проходили 24 вересня, хоча і показав значно гірший результат, ніж чотири роки тому. На другому місці-Соціал-демократична партія з 20,5% голосів, а права "Альтернатива для Німеччини" вперше пройшла в Бундестаг, набравши 12,6% голосів.

Після оголошення попередніх результатів парламентських виборів Соціал-демократична партія Німеччини вирішила не вступати в коаліцію з християнськими демократами. "СДПН йде в опозицію", - повідомив їхній лідер Мартін Шульц.

А канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що новий кабінет міністрів Німеччини почне роботу до Різдва, навіть незважаючи на складні переговори при формуванні майбутньої правлячої коаліції.