UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров знову розізлив євреїв, порівнявши росіян з жертвами Голокосту

А ще він звинуватив Захід у нацизмі.

Глава кремлівської дипломатії Сєргєй Лавров вкотре розізлив євреїв цинічною заявою, у якій він порівняв росіян із жертвами Голокосту, а Захід звинуватив у нацизмі. На слова Лаврова відреагував Європейський єврейський конгрес (EJC), опублікувавши заяву на своєму сайті.

Лавров заявив, що Сполучені Штати створили коаліцію європейських держав для розв’язання «російського питання» так само, як Гітлер організував остаточно розв’язати «єврейське питання».

«Ми шоковані та приголомшені цим ганебним порівнянням, проведеним міністром Лавровим, між діями коаліції демократичних країн і переслідуванням Гітлера та вбивством шести мільйонів євреїв під час Голокосту», – сказав президент EJC Аріель Музікант.

Він також заявив, що «це спотворення Голокосту на найпростішому рівні» і закликав главу російського МЗС попросити вибачення та відкликати ці коментарі.

Читайте також: Україна звинуватила Лаврова в антисемітизмі

Нагадаємо, на початку травня Лавров, відповідаючи на запитання італійської журналістки про звинувачення українців і президента Володимира Зеленського, сказав, що «затяті антисеміти, як правило, євреї» і що Гітлер теж був євреєм. Ця заява тоді настільки обурила євреїв, що російського посла викликали в МЗС Ізраїлю.