UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лавров назвав "інсценуванням" отруєння Навального

Прямо зараз триває суд над Навальним, де йому можуть замінити умовний термін, який він уже відбув, на реальний

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заяви про те, що у РФ є підстави вважати, що ситуація з Алєксєєм Навальним - інсценування західних країн. Його "аргумент" полягає в тому, що  Німеччина не надає ніяких доказів отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

Лавров продовжує заперечувати пряму причетність Росії до отруєння попри розслідування Bellingcat, результатів аналізів в Німеччині та інших країнах, заяв перших осіб ЄС та США. В отруєнні Навального зізнався навіть один з членів спецпідрозділу ФСБ, які брав участь у замаху на критика Путіна.

«За результатами цих досліджень ніякої інформації, яка реально показувала б обґрунтованість звинувачень на адресу російського керівництва, не було нам надано", - цитують Лаврова російські державні агентства. "Якщо ти звинувачуєш, то доведи провину. А якщо говориш: «Я вам нічого не скажу, тому що це секретно» або тому, що сам пацієнт не дозволяє, значить, у нас є всі підстави вважати, що це інсценування».

Два тижні тому німецький міністр юстиції розповів, що Німеччина надала Росії відповіді на всі правові питання, наскільки це було можливо в відповідно до Європейської угоди про надання правової допомоги та законів ФРН.

Читайте також: У Бундестазі запропонували заарештувати активи путінських олігархів

Навальний зараз перебуває в суді, який може привести до його висновку на довгі роки .

Тисячі людей кинули виклик попередженням уряду на знак протесту по всій країні в другій уїк-енд масових демонстрацій проти арешту найвідомішого опонента Путіна.