UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія офіційно розпочала переговори зі США щодо розміщення важкої військової техніки

На даний момент ще невідома кількість техніки, яка буде дислоковано в Латвії.

Уряд Латвії офіційно розпочало переговори зі Сполученими Штатами про розміщення американської важкої військової техніки на території Балтійської республіки на Адажской базі.

Керівник відділу преси Міноборони Анете Гнезе повідомила, що на даний момент ще невідомо, скільки і яка техніка буде дислокована в Латвії, а також, скільки коштів потрібно для її розміщення.

Держсекретар міністерства оборони Латвії Яніс Сартс раніше говорив, що військова техніка США може з'явитися на території країни наприкінці року. Адажи - найбільший військовий полігон в країнах Балтії, де можна проводити великі військові навчання. Тому база може прийняти значну кількість військової техніки, але все буде залежати від процесу переговорів, заявив Сартс.

15 червня, в Литві підтвердили розміщення важкого озброєння США в країнах Балтії та Східної Європи.

Раніше міністерство оборони Польщі підтвердило інформацію про те, що Варшава веде переговори з США про розміщення на своїй території важкого озброєння.

У відповідь на це російський генерал заявив, що Москва посилить озброєне угрупування на західному фланзі, якщо США розмістять важкі озброєння в країнах Балтії та в Східній Європі.