UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія закрила кордони для в'їзду через COVID-19

В'їзд в країну буде дозволений тільки за невідкладних і важливих причин.

Латвія закрила в'їзд в країну з несуттєвих причин з усіх країн Європейського Союзу, Європейської економічної зони, Швейцарії та Великоъ Британії через пандемію COVID-19. Відповідне обмеження діятиме з 11 по 25 лютого, передає "Інтерфакс-Україна".

В'їзд в Латвію буде дозволений тільки за невідкладних і важливих причин, серед них:

Протягом дії обмежень тимчасово не здійснюватимуться міжнародні пасажирські перевезення через аеропорти, порти і на автобусах з Великоъ Британії, Ірландії, Португалії та в ці країни, так як там висока поширеність нових штамів коронавірусу.

З дозволу міністра сполучення можливо здійснювати:

Особи, які бажають в'їхати в Латвію і знаходяться в одній з вищезазначених груп, повинні підтвердити це при заповненні електронної анкети на сайті covidpass.lv.

При цьому Латвія не планує організовувати репатріаційні рейси, повідомила парламентський секретар міністерства закордонних справ Занда Калнинь-Лукашевіца 11 лютого. За її словами, також існує ймовірність продовження цих обмежень більше ніж на два тижні, але це буде залежати від епідеміологічної ситуації.

Читайте також: Латвія заборонила телеканал "Росія РТР" через мову ненависті до України

Раніше повідомлялося, що українці, які проживають в Латвії на постійній основі або отримали посвідку на проживання, а також ті, хто роблять внески обов'язкового державного страхування, зможуть отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу.

Безкоштовна вакцина буде доступна і українським військовим пенсіонерам, які живуть в Латвії на постійній основі. Вакцинація від коронавырусу в Латвії почалася 27 грудня.