UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія внесла до списку персон нон-грата 30 чиновників Білорусі

Санкції торкнуться чиновників, що працюють в офісі президента Білорусі.

Кабінет міністрів Латвії вводить заборону на в'їзд для майже 30 білоруських чиновників відповідальних за можливу фальсифікацію виборів і застосування сили проти демонстрантів у Білорусі.

За словами міністра закордонних справ Латвії Едгара Рінкевичса, санкції торкнуться чиновників, що працюють в офісі президента Білорусі, Центральній виборчій комісії, Міністерстві внутрішніх справ і Комітеті безпеки, передає leta.lv.

"Наша мета - санкції ЄС. Тому рішення уряду грунтується не на національному законі про санкції, а на імміграційному законі. Ми йдемо цим шляхом, щоб дати чіткий сигнал про те, що ми не хочемо бачити ряд офіційних осіб в нашій країні і тим самим також закликаючи ЄС працювати швидше. Ми не хочемо підірвати єдність ЄС в прийнятті таких рішень шляхом введення точних санкцій", - сказав Рінкевічс.

Повний список осіб, яким буде заборонений в'їзд до Латвії буде оголошений 27 серпня.

Читайте також: Україна змінить правила безвізу з Білоруссю

Раніше повідомлялося про те, що Литва планує заборонити в'їзд президенту Білорусі Олександру Лукашенку і 31 чиновнику з його оточення. Раніше в Латвії відмовилися визнавати екс-кандидата в президенти Білорусі Світлану Тихановську  президентом Білорусі.