UA / RU
Підтримати ZN.ua

Латвія на знак солідарності з Естонією знижує дипвідносини із Росією

Посол РФ муситиме покинути країну.

Латвія на знак солідарності з Естонією також знизить рівень дипломатичних відносин із Росією, повідомив у Twitter міністр закордонних справ Едгар Рінкевичюс.

«Враховуючи те, що агресія Росії проти України продовжується, і на знак солідарності з Естонією Латвія з 24 лютого знизить рівень дипломатичного представництва в Росії до рівня повноважного представника», - заявив глава МЗС та додав, що від Росії вимагають такого ж кроку і відповідь.

Вранці 23 січня Міністерство закордонних справ Росії заявило про рішення  знизити рівень дипломатичних відносин між Москвою та Таллінном до рівня повіреного. Посол Естонії має покинути Росію до 7 лютого.

В Москві рішення аргументували «ворожою поведінкою Естонії», зокрема рішенням Талліна про скорочення складу російського посольства для досягнення паритету у розмірі посольств двох країн.

Зазначимо, що Литва знизила дипломатичні відносини із Росією до рівня тимчасового повіреного ще у квітні 2022 року.

Читайте також: Ми маємо подолати острах від можливості поразки Росії – МЗС Литви

Нагадаємо, вранці у понеділок посол Естонії в Україні Каймо Кууска заявив, що його країна в рамках нового пакету допомоги віддасть Україні всі гаубиці, що мають 155-мм, надавши таким чином військову допомогу розміром більше 1% ВВП країни.