UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ладдя "Анна Ярославна" представить Україну на міжнародному морському фестивалі у Франції

У фестивалі, який проходить раз на 4 роки, візьмуть участь більше тисячі старовинних суден та їх копій.

Більше тисячі морських вітрильних суден стануть учасниками Міжнародного морського фестивалю, який сьогодні, 13 липня, розпочнеться у Франції в місті Брест.

Фестиваль старовинних суден та їх копій проходить в Бресті раз в чотири роки, в цей раз розрахований на 7 днів, повідомили на сайті фестивалю.

Україну представить копія слов'янської ладді XI століття "Анна Ярославна", створена одеськими реконструкторами. Крім самих реконструкторів, до екіпажу судна включені курсанти Одеської морської академії. Всього в команді 14 осіб. На святі буде встановлений і український павільйон, організовані екскурсії на борт ладді, частування гостей національними стравами української кухні, повідомила українська команда.

В останній день свята, 19 липня, в Бресті пройде великий морський парад. Його очолить французький фрегат L Hermione.

Цей корабель являє собою точну копію флагманського корабля маркіза Жильбера де Ла Файета (1757-1834), на якому він у березні 1780 року в період американської війни за незалежність відбув в Північну Америку. Міжнародний морський фестиваль проводиться в атлантичному порту Франції з 1992 року. Свої судна в Брест традиційно спрямовують більш двох десятків країн.