UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курськ та Бєлгород скасували паради до 9 травня

В Бєлгороді рішення аргументували небажанням «провокувати супротивника».  

Губернатори Курської та Бєлгородської областей Росії заявили про скасування параду до Дні перемоги 9 травня. Зокрема про таке рішення під час оперативної наради в понеділок повідомив губернатор Курської області Роман Старовойт, повідомляють російські ЗМІ.

Як пише російське агентство «РБК», Курськ не проводитиме парад на 9 травня «із міркувань безпеки».

«Це пов'язано із позицією оперативного штабу регіону, який минулого тижня вирішив посилити антитерористичні заходи», - сказав Старовойт.

Що стосується  акції «Безсмертний полк», то за його словами наразі не прийнято рішення, чи вона відбудеться.

Минулого тижня парад 9 травня також скасували у Білгородській області. Губернатор В'ячеслав Гладков заявив, що рішення аргументується небажанням «провокувати супротивника».

Зазначимо, що у 2022 році у Бєлгороді не проводили парад військової техніки і військових частин, а от в Курську він був. Водночас в обох містах, які розташовані відносно недалеко від кордону з Україною, останнім часом фіксують «бавовну».

Читайте також: ЗСУ знищили нову російську РЛС "Реп'яшок" – відео

Минулого тижня співзасновник Monobank та ініціатор створення українського безпілотника «Довбуш Т10» Володимир Яценко пообіцяв 20 мільйонів гривень виробнику, чий безпілотник за допомогою військових приземлиться на Червоній площі у Москві 9 травня.