UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курдські бойовики оголосили Туреччину небезпечною країною для туристів

"Яструби свободи Курдистану" взяли на себе відповідальність за вибух у Стамбулі та висловили готовність влаштовувати в Туреччині нові теракти.

Терористична організація "Яструби свободи Курдистану" взяла на себе відповідальність за вибух у Стамбулі 7 червня, а також порадила туристам не їхати до Туреччини, оголосивши її небезпечною країною.

Як зазначає агентство Reuters, відповідну заяву організація оприлюднила в інтернеті 10 червня. У зверненні екстремістів вказується, що іноземці не є метою терактів, проте Туреччина більше не може контролювати ситуацію в країні і є небезпечним місцем для відпочинку.

Нагадаємо, що в результаті вибуху в Стамбулі, здійсненого вранці у вівторок, 7 червня, загинули 11 людей, з них семеро – поліцейські. Закладена в автомобіль бомба була підірвана з допомогою дистанційного управління на перехресті неподалік від будівлі університету Стамбула в ранкові години пік. Метою атаки був автобус підрозділи поліції особливого призначення, який саме проїжджав повз, коли стався вибух.

Туреччина бореться з курдськими радикалами, які домагаються автономії в південно-східній частині країни, вже більше тридцяти років. Спроби мирних переговорів зірвалися минулого року з взаємними звинуваченнями сторін. З тих пір в п'яти атаки смертників в Туреччині загинуло більше 200 осіб, відповідальність за теракти покладали на РПК або "Ісламську державу".