UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: Україна налаштована на те, щоб другий Саміт миру пройшов в одній з країн Глобального півдня

"Тут є декілька якісно сильних гравців, які виявляють інтерес до проведення мирної конференції".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що другий Глобальний саміт миру може пройти в одній з країн Глобального півдня. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

"Ми дійсно налаштовані на те, щоб другий саміт пройшов в одній з країн так званого Глобального півдня. Тут є декілька якісно сильних гравців, які виявляють інтерес до проведення другого саміту. Але важливо, що час між першим і другим самітом не буде порожнім", – зазначив Кулеба.

За його словами, президент Володимир Зеленський домовився у Швейцарії про проведення між першим і другим самітом тематичних заходів за кожним пунктом формули миру для формування переговорної позиції, щоб вийти на другий саміт із максимально сильною позицією, яку підтримуватиме максимальна кількість країн.

Читайте також: Держдеп США: Учасники Глобального саміту миру підтвердили підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України

Раніше посол України в Сингапурі Катерина Зеленко заявляла, що Київ розгляне можливість участі у мирному саміті під керівництвом Китаю за участі як України, так і Росії, якщо перемовини вестимуться на правилах і принципах, закріплених у Статуті ООН.