UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: Росія може брати участь у другому Глобальному саміті миру за форматом Чорноморської зернової ініціативи

"У нас є дуже успішний досвід переговорів".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповідаючи на питання журналістки про формат другого Саміту миру та про потенційних представників РФ на цьому заході заявив, що комунікація з Москвою може відбуватися за прикладом Чорноморської зернової ініціативи. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

"У нас є дуже успішний досвід переговорів щодо Чорноморської зернової ініціативи. Тоді Україна вела перемовини з Туреччиною і з ООН, потім Туреччина і ООН вели перемовини з Росією. Угода виглядала як документ, підписаний між Туреччиною, ООН і Україною, а також Туреччиною, ООН і Росією", – зазначив Кулеба.

За його словами, Київ не прагне до прямих контактів з Москвою з огляду на всі злочини країни-агресорки, чиєю стратегічною метою залишається знищення нашої держави.

Читайте також: МЗС Швейцарії: Маємо наміри обговорити з РФ підсумки Глобального саміту миру

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що другий Глобальний саміт миру може пройти в одній з країн Глобального півдня. За його словами, президент Володимир Зеленський домовився у Швейцарії про проведення між першим і другим самітом тематичних заходів за кожним пунктом формули миру для формування переговорної позиції.