UA / RU
Підтримати ZN.ua

Критикувала та голосувала проти допомоги Україні: Спартц заявила, що хоче піти з Конгресу США

За словами Вікторії Спартц, їй важко бути мамою, яка працює.

Конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц від штату Індіана, яка не раз голосувала проти виділення Україні військової допомоги, оголосила, що хоче полишити Конгрес США, передає CNN. Також за словами Спартц, вона не балотуватиметься на жодну посаду в 2024 році.

Таким чином Спартц відмовилась від участі в боротьбі за місце, яке обіймає сенатор-республіканець Майк Браун. Останній балотується на посаду губернатора.

«Я виграла багато важких боїв для людей і наполегливо працюватиму, щоб виграти ще кілька в наступні два роки. Однак бути мамою, яка працює, важко, і мені потрібно більше часу проводити з двома моїми старшокласницями вдома, тому я не буду балотуватися на жодну посаду в 2024 році», – зазначила Спартц. 

Читайте також: Спартц вимагає, щоб Зеленський відповів перед Конгресом США щодо Єрмака

23 грудня минулого року Спартц проголосувала проти законопроєкту про видатки, який серед іншого передбачав допомогу Україні. Зрештою документ все ж таки ухвалили. На думку Вікторії Спартц, «демократи грають у політику з ситуацією в Україні» і «більшість республіканців не можуть підтримати такий пакет витрат з чистим сумлінням».  

Це не перший випадок, коли конгресвумен українського походження голосує проти допомоги Україні. Нагадаємо, восени вона вже голосувала проти виділення додаткових мільярдів для України

Влітку Вікторія Спартц вимагала від Зеленського відповіді перед Конгресом США через Єрмака, якого вона вважає загрозою національній безпеці України.

Детальніше про конфлікт конгресвумен і керівника Офісу президента України читайте у статті Тетяни Силіної «Спартц проти Єрмака та обидва – проти України».