UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кримінальна справа десятиліття: затримано наркобарона-прототипа персонажа Narcos: Mexico від Netflix

Кінтеро входив до списку 10 найбільш розшукуваних утікачів ФБР, він провів у в'язниці 28 років, і був звільнений в 2013 роцічерез технічну помилку. Очолювана ним  група була сумнозвісною завдяки катуванням та гучному вбивству агента Управління у боротьбі з наркотиками в середині 80-х.

Рафаель Каро Кінтеро, роль якого у вбивстві, а також тортурах американського агента у боротьбі з наркотиками в 1985 році була описана в драматичному серіалі Netflix Narcos: Mexico, затриманий міжнародною правоохоронною групою. Він був співзасновником картелю Гвадалахара, який вважався однією з найпотужніших організацій торгівлі наркотиками в Мексиці в 1980-х роках, пише Deadline.

Серіал Netflix присвячений першим дням існування мексиканських наркокартелів. Декілька фракцій об’єдналися та розширили діяльність із слабо організованої групи виробників і дилерів у складний міжнаціональний бізнес-конгломерат. У серіалі роль Кінтеро виконав актор Теноч Уерта.

Жорстока група була сумнозвісною завдяки катуванням та гучному вбивству агента Управління у боротьбі з наркотиками Кікі Камарена. Каро Кінтеро був серед засуджених за цю смерть.

Кінтеро провів у в'язниці 28 років за вбивство Камарени, але з  технічних причин був звільнений у 2013 році мексиканським суддею, що збентежило попередній уряд. Потім він зник і нібито повернувся до торгівлі наркотиками в рамках картелю Сіналоа. Він входив до списку 10 найбільш розшукуваних утікачів ФБР і за його голову пропонували 20 мільйонів доларів винагороди, рекорд для наркоторговців.

Читайте також: В Україні ліквідували мережу Telegram-каналів з торгівлі наркотиками: вилучили «товару» на 25 млн грн

«Це, мабуть, одне з найважливіших захоплень за останнє десятиліття з точки зору важливості для Управління боротьби з наркотиками», — сказав Майк Вігіл, колишній керівник міжнародних операцій згаданого відомства.

Уряд США привітав арешт Каро Кінтеро та подав запит на його екстрадицію.

Читайте також: У Кропивницькому депутат від ОПЗЖ «під наркотиками» вчинив бійку з правоохоронцями

Військово-морські сили Мексики повідомили, що Каро Кінтеро було спіймано в муніципалітеті Шуа в північно-західному штаті Сіналоа, в  одному з центрів торгівлі наркотиками Мексики. За словами військово-морського флоту, його знайшла серед чагарників навчений до пошуку злочинців собака породи бладхаунд на прізвисько Макс.

Нагадаємо, раніше Netflix анонсував серіал за оповіданням Едгара По «Падіння дому Ашерів». 

А «Дивні дива» стали другим серіалом Netflix, який зібрав понад мільярд годин переглядів.