UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль знайшов цапа-відбувайла за провали у війні — британська розвідка

Він буде не один і має відвернути увагу суспільства.

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін 24 жовтня заявив, що мер Москви Сергій Собянін координуватиме «розробку заходів безпеки» в регіонах Росії після того, як президент РФ Владімір Путін ввів «спеціальний стан» на території Росії.

Як вважають аналітики британської розвідки, цей захід покликаний до більш тісного включення губернаторів регіонів у систему національної безпеки Росії. Це ще один крок для організації суспільства, оскільки війна Росії проти України продовжує відчувати тиск.

«Активніше залучення регіональних чиновників, ймовірно, принаймні частково спрямоване на те, щоб відвернути громадську критику від національного керівництва», - зазначають аналітики.

Зокрема подібного підходу Кремль дотримувався під час кризи COVID-19. Однак це, ймовірно, також ускладнить Кремлю ізоляцію російського суспільства від наслідків «спецвійськової операції» в Україні.

Читайте також: Путін намагається відволікти усіх від очевидного: він програв — CNN

Нагадаємо, 19 жовтня президент Росії Владімір Путін заявив про запровадження «воєнного стану» на окупованих територіях України, а на території Росії «спеціального стану».

Як заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, прикриваючись цим «воєнним станом» Путін готується  до масової депортації українського населення в депресивні райони Росії для зміни етнічного складу окупованої території.