UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль заборонив російським ЗМІ "акцентувати увагу" на тривалості війни в Україні

Путін боїться, що росіяни помітять, як "затягнулася" його "спецоперація".

У Росії напередодні 100 днів із початку вторгнення РФ в Україну заборонили ЗМІ "акцентувати увагу" на тривалості війни. Зроблено це нібито для того, щоб росіяни менше замислювалися про провал "спецоперації" Путіна, повідомляє Meduza.

"Акцентування уваги на датах, пов'язаних з війною, може змусити росіян задуматися про цілі та успішність вторгнення", - цитує Meduza співрозмовника в Адміністрації президента РФ.

Відповідні вимоги надійшли до російських редакцій напередодні 3 червня — сотого дня з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Також у Кремлі "не хочуть нагадувати", що вторгнення триває вже понад три місяці.

Читайте також: Генштаб ЗСУ назвав втрати РФ на 99-й день війни 

Нагадаємо, "бліцкриг" в Україні, на який сподівався президент країни-агресора Владімір Путін не трапився. Наразі бої зосереджені на Донбасі. І доки Росія намагається досягти своїх обмежених цілей на сході, вона вже втратила на цій війні стільки, що це вже катастрофа для російської національної сили. 

При цьому в Кремлі продовжують вдавати, що все йде за планом. Так, секретар Ради безпеки РФ Ніколай Патрушев заявив, що Росія "не женеться" за термінами проведення "спецоперації". А колишній командувач ВДВ, депутат Держдуми РФ генерал Владімір Шаманов заявив, що "демілітаризація" України, на його думку, "може зайняти від п'яти до десяти років".