UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль стурбований ситуацією з Медведчуком

Проте у Москві пообіцяли не втручатися. 

Росія досі намагається не втручатися у ситуацію з лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком, на якого сьогодні уже одягли електронний браслет. Про це повідомляє прессекретар глави Кремля Дмітрій Пєсков, інформує росЗМІ. 

Попри це, там переймаються, аби ця історію не перетворилася на "полювання на відьом". 

Пєсков заявив, що президент Росії Владімір Путін слідкує за ситуацією. 

"Ми жодним чином не маємо наміру в них (події, - ред.) втручатися, але хочемо бути впевнені, що мова не йде про політичне полювання на відьом і зачистку політичного поля з метою звільнитися від конкурентоспроможних політичних сил", - заявив прессекретар Путіна.

Читайте також: Встановлюється причетність Медведчука до фінансування тероризму

Нагадаємо, що перший заступник генерального прокурора Роман Говда пояснив, що Медведчуку поки не інкримінують фінансування тероризму, бо окупанти в Криму і РФ не визнані терористичними організаціями. Однак це питання розглядається.

Нагадаємо також, що Печерський районний суд Києва відпустив народного депутата України Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту обрано до 9 липня 2021 року включно. Суд поклав на Медведчука наступні зобов'язання: не залишати Київ і Київську область без дозволу слідчого і прокурора, повідомляти слідчого і прокурора і суд про зміну місця проживання або місця роботи, утримуватися від спілкування з підозрюваними і свідками.

Суд також зобов'язав Медведчука здати документи для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю (браслет).

11 травня СБУ прийшла з обшуками в будинок і офіс Віктора Медведчука, однак самого його не застали. Медведчуку і його соратнику по партії Тарасу Козаку повідомили про підозру за трьома епізодами державної зради і замаху на розграбування національніх ресурсів в окупованому Криму. За даними СБУ, Тарас Козак ховається в Росії.

У матеріалі "Підозра Медведчуку і Козаку: головне" ZN.UA зібрало ключові моменти про справу двох депутатів від "ОТЗЖ".