UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль переконує, що пересування російської армії уздовж кордонів України «не становить загрози»

Пєсков каже, що Росія "завжди дуже уважно ставиться до своєї власної безпеки".

Прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що пересування російської армії уздовж кордонів з Україною, про що раніше повідомив головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, не повинно викликати занепокоєння інших країн, повідомляє російське агентство ТАСС.

"Росія не є загрозою для жодної країни світу, в тому числі не становить загрозу для України", - сказав він.

За словами Пєскова, Росія "завжди дуже уважно ставиться до своєї власної безпеки", при цьому "ніхто не блукав і не блукає". 

"Російська армія пересувається на російській території в тих напрямках, в яких вважає за потрібне, в тому вигляді, в якому вважає за потрібне, для забезпечення надійної безпеки нашої країни", - підсумував Пєсков.

Читайте також: Пєсков про Донбас: "Там склалася дуже лякаюча дійсність"

Раніше головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує війська до кордону України. Росія готується до військових навчань в Брянську та окупованому Криму.

На нарощування військової присутності Росії поблизу українських кордонів відреагували в США. Вашингтон стурбований такими діями російської армії.

У Кремлі ж заявили, що стягування російських військ до кордону з Україною не повинно нікого турбувати.

При цьому українська сторона в ході переговорів ТКГ планує запропонувати введення в Донбасі "пасхального перемир'я", розповів глава делегації Леонід Кравчук.