UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль оголосив "Відкриту Росію" Ходорковського небажаною організацією

Рух Ходорковського планує провести 29 квітня акцію проти Путіна "Набрид". Російська влади вживає відповідні дії.

Генеральна прокуратура РФ оголосила небажаними на території Росії діяльність декількох іноземних неурядових організацій.

У список потрапили: OR (Otkrytaya Rossia) ("Відкрита Росія") (Велика Британія), Institute of Modern Russia, Inc ("Інститут сучасної Росії" (США), Open Russia Civic Movement, Open Russia (Громадський мережевий рух "Відкрита Росія") (Велика Британія).

На думку прокурорів, діяльність організацій "спрямована на інспірацію протестних виступів і дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації, що представляє загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеці держави".

Засновник "Відкритої Росії" Михайло Ходорковський заявив, що пишається попаданням в "санкційний список". Він пов'язує дії Генпрокуратури з акцією, яку рух планує на 29 квітня.

Організатори акції "Відкритої Росії" "Набрид" збираються подати 29 квітня офіційні листи від російських громадян з вимогою до чинного президента Володимиру Путіну не йти на четвертий термін і завершити політичну кар'єру та роботу в органах держуправління.

15 квітня Михайло Ходорковський оголосив, що залишає посаду голови руху "Відкрита Росія". "Ми подамо приклад суспільству, що можна будувати майбутнє разом, самим, без вождів", - заявив він.