UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль намагається зруйнувати «Вагнера» зсередини, і певною мірою йому це вдається - ISW

Міноборони РФ переманює вагнерівців до лояльних ПВК.

Перехід деяких командирів ПВК «Вагнер» до інших військових компаній може свідчити про те, що зусилля Кремля та Міноборони Росії, спрямовані на розпуск «Вагнера», частково увінчалися успіхом. Такими висновками ділиться Інститут вивчення війни (ISW).

Тут кажуть, що нещодавно командири "Вагнера" Андрій Трошев, відомий як "Сєдой", і такий собі Вадим В. на прізвисько "Хрусталь" перейшли до ПВК "Редут" Міноборони Росії. Колишні колеги за «Вагнером» звинуватили перебіжчиків у зраді, а також у боягузтві та непрофесійності.

Читайте також: Число "вагнерівців" у Білорусі зменшилось з 5,8 до 4,4 тисячі найманців — ЦНС

Вагнеровці кажуть, що «Хрусталь», який працював із особовим складом компанії, зараз викликає бійців «Вагнера», щоб завербувати їх у нову ПВК для операцій в Африці.

Читайте також: Росія погрожує країнам, які співпрацюють із ПВК «Вагнер» - ISW

Російські військові блогери повідомляють, що Міноборони Росії продовжує формувати нові ПВК, щоб негайно замінити "Вагнера" в Африці. Кремль та Міноборони Росії, очевидно, використовують Трошева та «Хрусталя» для вербування бійців і командирів Вагнера під обіцянку нових африканських місій, одночасно усуваючи контингент Пригожина від продовження операцій в Африці та на Близькому Сході.

Раніше повідомлялося, що після заколоту наприкінці червня Євген Пригожин залишається ціллю для Путіна.