UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль хоче максимально «замастити» кров'ю весь істеблішмент

Російські бізнесмени не розуміють, як витягти країну з-під санкцій та бояться репресій.

Незважаючи на зниження довіри до президента Росії Владіміра Путіна всередині країни, російський істеблішмент поки що далекий від відкритого бунту, а Кремль намагається по-максимуму розширити коло відповідальних та причетних до війни в Україні, пише у своєму матеріалі  «Чорна мітка: що відбувається в оточенні Путіна» Володимир Кравченко.

Він зазначає, що якщо частина російської еліти і не поділяє озвучених Путіном цілей нападу на Україну, то публічно вони про це не говорять, оскільки ніхто не хоче жертвувати нажитим. Більше того, багато хто демонструє вірнопідданство Путіну.

Одною із причин такої ситуації є відсутність чіткого розуміння механізму виходу Росії з-під санкцій. Інші причини — псевдопатріотична атмосфера та  страх перед репресіями.

«При цьому Кремль хоче максимально «замастити» кров'ю весь істеблішмент. Так, великий бізнес підштовхують платити «добровільні» внески в російський бюджет. Глави регіонів формують добровольчі батальйони», - вказує автор.

Читайте також: Проти Росії введено найбільше санкцій у світі

Зокрема вже безнадійно зруйновані репутаціяголови Центрального банку Росії Ельвіри Набіулліної, міністра фінансів Антона Сілуанова та голови «Сбербанку» Германа Грефа, які почали перебудовувати економіку Росії під вимоги воєнного часу для пом'якшення санкцій та фактично врятували режим від першої хвилі можливого краху.

Більше про ситуацію всередині російських еліт, а також більше статей Володимира Кравченка читайте за посиланням.