UA / RU
Підтримати ZN.ua

Країни ЄС створили групу з підготовки виборів у Венесуелі

Могеріні вкотре висловила підтримку Національній асамблеї Венесуели.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні висловила підтримку Національної асамблеї Венесуели і заявила про створення контактної групи, яка займатиметься підготовкою виборів.

"Ми ухвалили рішення про створення міжнародної контактної групи, що було погоджено серед членів ЄС та низки Латиноамериканських країн, які будуть в цьому брати участь", - сказала Могеріні, виступаючи в Бухаресті.

За її словами, до складу групи увійдуть представники Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Великобританії, Еквадору і Болівії. Перша зустріч контактної групи запланована наступного тижня в Латинській Америці.

Зазначимо, Європарламент на засіданні 31 січня визнав лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни.

11 січня 2019 року спікер парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни. Після цього по всій країні активізувалися акції протестів проти Мадуро. Президент США Дональд Трамп на початку січня першим серед світових лідерів визнав Гуайдо тимчасовим главою держави.