UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожен п'ятий житель Канади пройшов перевірку на інфікування COVID-19

За словами прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, країна увійшла у другу хвилю пандемії.

Медичну перевірку на інфікування коронавірусом пройшли 7 695 259 жителів Канади. Такий показник на 20% перевищує загальне населення країни. Відповідні дані оприлюднив уряд Канади.

У Статистичному бюро країни відзначили, що населення Канади в третьому кварталі поточного становить 38 005 238 осіб.

Результати медичної перевірки виявили позитивний тест на COVID-19 у 158 960 жителів. При цьому з них понад 79 тисяч інфікованих з провінції Квебек. За останніми підрахунками, хвороба забрала 9 504 життя, і в країні залишається 17 122 активних випадки COVID-19.

За словами прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, країна увійшла у другу хвилю пандемії, оскільки протягом останніх тижнів швидкість поширення хвороби в Канаді істотно збільшилася. Так, в деяких регіонах влада вирішила частково відновити скасовані раніше карантинні обмеження.

Зараз в лікарнях Канади немає надмірного напливу хворих - як і в будинках для людей похилого віку, на які припадає абсолютна більшість смертельних випадків від COVID-19.

Читайте також: Канада на початку другої хвилі коронавірусу

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.