UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус у Китаї: число тих, хто одужав перевищило число тих, хто помер

Загалом від пневмонії, викликаної коронавірусом, в Китаї вилікували майже 500 осіб.

У Китаї від пневмонії, викликаної новим коронавірусом, вилікували 475 осіб, передає Xinhua. Таким чином, кількість тих, хто одужав після зараження коронавірусом, перевищило число тих, хто загинув у результаті зараження.

Зокрема у неділю, 2 лютого, з лікарень виписали 147 пацієнтів. Зазначено, що станом на 2 лютого в Китаї зареєстрували 17 205 випадків зараження вірусом. Також зафіксовано 361 смерть.

Зазначимо, що в Україні на даний момент не зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом з Китаю. Водночас двох людей, які прилетіли з Китаю і самі звернулися до медиків, госпіталізували. Однак, згідно з попереднім діагнозом, у пасажирів ГРВІ.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив План запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю. Уряд зобов'язав провести навчання в медичних закладах щодо готовності прийняти потенційних хворих. Міністерство охорони здоров'я буде здійснювати контроль процесу методологічно.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".