UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронавірус може стати невразливим для людей з ослабленим імунітетом - дослідження

Вчені вивчили стан трьох заражених коронавірусом пацієнтів з лейкемією.

Вчені Університету Південної Каліфорнії відзначили випадки трьох пацієнтів з лейкемією, які не могли вилікуватися від коронавірусу понад 160 днів. За даними дослідження, вірус в їх організмі зміг придбати невразливість для антитіл. Робота опублікована на порталі medRxiv.

Вчені вивчили стан заражених коронавірусом хлопчика, дівчинки молодше п'яти років і молодої людини у віці від 20 до 25 років із захворюванням крові.

Виявилося, що сліди вірусу в їх організмі зберігалися протягом 162 днів після зараження.

«Результати нашого експерименту свідчать про накопичення мутацій, деякі з яких можуть викликати бездіяльність імунної системи», - вказали вчені. Вони відзначили, що люди з ослабленим імунітетом дуже вразливі до вірусу і заявили, що результати їх дослідження говорять про необхідність перегляду заходів інфекційного контролю при догляді за пацієнтами зі слабким імунітетом.

Автори дослідження пропонують посилити регулярне спостереження за мутаціями коронавірусу і їх впливом на передачу вірусу, а також на роботу імунної системи.

Читайте також: «Безпліддя, склероз і смерть»: МОЗ розвінчав фейки про вакцинацію проти коронавірусу

Раніше дослідження НАНУ показало, що в Україні 88% пацієнтів з коронавірусом, які перебували на штучній вентиляції легенів, померли. З 8 446 пацієнтів, які перебували на ШВЛ, померли 7 479 осіб.