UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коронація Чарльза ІІІ: цікаві факти про короля Великої Британії

Він став першим представником британської королівської родини, який здобув освіту в університеті.

У суботу, 6 травня, у Лондоні відбудеться коронація короля Великої Британії Чарльза ІІІ та його дружини Камілли. Чарльз, як спадкоємець престолу, чекав нового титулу найбільше: він найдовше був принцом Уельським, носячи цей титул з 1958 року до смерті своєї матері королеви Єлизавети ІІ восени 2022 року.

Народився майбутній король 14 листопада 1948 року в Букінгемському палаці, вже у три роки, після смерті свого діда, короля Георга VI, він став спадкоємцем престолу, оскільки його мати Єлизавета ІІ стала королевою Великої Британії. Чарльз був присутній на коронації своєї матері, він сидів поруч із бабусею та тіткою.

Читайте також: Джо Байден може відмовитись від запрошення на коронацію Чарльза — The Telegraph

The Royal Family

У 1955 році Букінгемський палац заявив, що принц ходитиме до школи, а не отримуватиме приватну освіту, як це було заведено. А вже 1958 року він отримав титул принца Уельського, хоча офіційно прийняв його лише 1969 року.

The Royal Family

Після закінчення школи, порушуючи традицію, Чарльз не відразу вступив на службу до Збройних сил Великої Британії, а пішов навчатися до Кембриджського університету. Як говориться на сайті королівської родини, Чарльз став першим спадкоємцем престолу, який здобув вчений ступінь. Він також провчився семестр в Університетському коледжі Уельсу, вивчаючи валлійську.

У 1970 році майбутній король посів своє місце у Палаті Лордів.

Цікаві факти із життя Чарльза ІІІ