UA / RU
Підтримати ZN.ua

Королева Єлизавета II попередила про небезпеку розколу Європи

Єлизавета II підкреслила необхідність зберегти мир на європейському континенті.

Королева Великобританії Єлизавета II виступила з промовою на державному банкеті в німецькому замку Бельвю, де нагадала про небезпеку поділу Європи.

"Ми знаємо, що розкол Європи небезпечний і що ми повинні протистояти розколу як на заході, так і на сході нашого континенту. Це залишається нашим спільним прагненням", - сказала Єлизавета II.

Звертаючись до президента Німеччини Йоахима Ґаука, королева Великобританії підкреслила необхідність зберегти мир на європейському континенті.

"Містер президент, за наше життя ми бачили на нашому континенті і найгірше, і найкраще. Ми бачили, як швидко все може змінитися на краще. Але ми також знаємо, що повинні напружено працювати, щоб зберегти досягнення післявоєнного світу", - зазначила британська королева.

24 червня розпочався чотириденний візит королеви Великобританії Єлизавети II в Німеччину. На даний момент королева вже провела зустріч із канцлером країни Ангелою Меркель. Зустріч відбулася в Берліні за закритими дверима. У розмові один на один мова могла йти, зокрема, про Brexit, референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу. Однак розкриття змісту розмови не очікується.

27 травня під час своєї тронної промови Єлизавета II заявила, що Великобританія продовжить чинити тиск на Росію до відновлення територіальної цілісності України.