UA / RU
Підтримати ZN.ua

Королева Британії Єлизавета II перебуває під наглядом лікарів, вони стурбовані станом її здоров'я

Королева перебуває у шотландському замку Балморал.

Королева Великої Британії Єлизавета II перебуває під медичним наглядом. Лікарі занепокоєні станом її здоров'я. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на заяву Букінгемського палацу.

«Після оцінки сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані здоров’ям Її Величності та рекомендували їй залишатися під медичним наглядом», - йдеться у повідомленні.

Королева перебуває у шотландському замку Балморал.

До королеви Єлизавети II з'їжджається вся родина. За повідомленням кореспондента BBC Джонні Даймонда, у Балморал вже прибула принцеса Анна. Принц Ендрю та принц Едвард із дружиною – на шляху туди. Принц Гаррі та його дружина Меган Маркл також збираються прибути до Шотландії.

Прем'єр-міністр Британії Ліз Трасс заявила, що думки всієї країни зараз із королевою.

«Вся країна глибоко стурбована новинами з Букінгемського палацу. Мої думки - і думки людей у всьому нашому Сполученому Королівстві - зараз із королевою та її родиною», - написала Трасс у твіттер.

Також в Букінгемському палаці сьогодні скасували зміну варти.

Стан здоров’я 96-річної королеви ретельно перевіряли протягом останнього року перед сьогоднішнім оголошенням про те, що її помістили під медичний нагляд. Кореспондент BBC Ніколас Вітчелл заявив, що в нещодавніх припущеннях щодо здоров’я королеви були «чутки про рак», але підтвердження цього немає.

Читайте також: Чого чекати від прем'єрства Ліз Трас Британії та Україні?

Раніше повідомлялося, що королева Єлизавета II зустрілася з Ліз Трасс у маєтку Балморал. Королева схвалила її кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Сполученого Королівства та доручила сформувати новий уряд.