UA / RU
Підтримати ZN.ua

Корабель з новою експедицією астронавтів успішно зістикувався з МКС

Астронавти добиралися до МКС за довгою схемою, двоє діб.

Космічний корабель "Союз МС", який стартував 7 липня з космодрому Байконур в Казахстані, здійснив успішну стиковку з Міжнародною комічної станцією (МКС).

Стиковка пройшла в розрахунковий час, люки для переходу відкриються через кілька годин, повідомило NASA на своєму акаунті в Twitter.

"Союз МС" доставив на станцію астронавтів Японського аерокосмічного агентства Таку Оніші, американського NASA Кетлін Рубенс і російського космонавта Анатолія Іванишина.

3 crew docked to the @Space_Station at 12:06am ET. Watch live hatch opening at 2:30am ET: https://t.co/KX5g7zfYQe pic.twitter.com/X4ApGB53UT

- NASA (@NASA) 9 липня 2016 р.

Як повідомлялося, експедиція триватиме 115 діб. В рамках польоту екіпажу належить серія експериментів, у тому числі біолого-медичного характеру. Крім того, японський астронавт Оніші проведе експеримент з вирощування кристалів на орбіті.

Також в рамках місії передбачається провести льотні випробування нового корабля, що включають в себе відпрацювання нових систем: бортової радіотехнічної системи, комбінованої рухової установки, системи управління рухом і навігацією і телевізійної системи.

Читайте також: NASA опублікувало знімок повного Місяця з борту МКС

Раніше на МКС успішно розгорнули надувний модуль ВЕАМ, призначений для проживання членів екіпажу станції. Планується, що випробування ВЕАМ будуть проводитися протягом мінімум двох років. За цей час астронавти оцінять його здатності захищати від радіації, зберігати температуру, а також протистояти ударів мікрометеоритів, дії пилу та інших факторів космічного середовища.