UA / RU
Підтримати ZN.ua

Концерти Тейлор Свіфт скасували через загрозу теракту. Підозрюваний присягнув на вірність терористам ІД

За даними місцевих ЗМІ, затримали ще не всіх підозрюваних в організації теракту.

Три концерти Тейлор Свіфт, які мали відбутися цього тижня у Відні, скасували через загрозу терактів на стадіоні  Ернста Гаппеля, пише Reuters з посиланням на заяву організатора виступу. Водночас канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що трагедії вдалося уникнути.

«Скасування організаторами концертів Тейлор Свіфт стало гірким розчаруванням для всіх шанувальників в Австрії. Ситуація навколо, очевидно, спланованого теракту у Відні була дуже серйозною. Завдяки інтенсивній співпраці нашої поліції та новоствореної DSN з іноземними службами загрозу вдалося виявити вчасно, подолати її та запобігти трагедії», – написав Нехаммер у соцмережі Х.

Тоді як організатор концерту Barracuda Music зазначив, що повідомлення про запланований теракт вони отримали від урядовців. І не мали іншого вибору, як скасувати виступи Тейлор Свіфт у Відні. При цьому організатор пообіцяв, що всі куплені квитки повернуть.

Читайте також: Сінгапур уклав з Тейлор Свіфт ексклюзивний контракт на концерти, викликавши обурення сусідів

Поліція Австрії 7 серпня затримала двох осіб, яких підозрюють у підготовці нападу. За словами гендиректора з питань громадської безпеки Франца Руфа правоохоронці дізналися про підготовку теракту під час своїх розслідувань. Вони з’ясували, що 19-річний підозрюваний приділяв особливу увагу концертам Тейлор Свіфт у Відні. Руф додав, що підозрюваний – громадянин Австрії, який присягнув на вірність терористичному угрупованню «Ісламська держава».

Поліція провела обшуки вдома у одного із підозрюваних в місті Терніц і зараз вивчає, виявлені там предмети. Місцеві ЗМІ, посилаючись на джерела в поліції, повідомили, що троє підозрюваних все ще переховуються.

Три концерти Тейлор Свіфт були заплановані у Відні з 8 по 10 серпня. Поліція очікувала близько 65 тисяч відвідувачів на кожному концерті, а також до 15 тисяч людей за межами стадіону без квитків. І це викликало занепокоєння з приводу безпеки.

Концерти мали стати частиною туру Eras Tour. Він розпочався 17 березня 2023 року в Глендейлі, штат Арізона, США, і має завершитися 8 грудня 2024 року у Ванкувері, Канада.

Читайте також: Тейлор Свіфт випустила другий альбом цього року

Нагадаємо цього року Тейлор Свіфт отримала нагороду «Греммі» за найкращий альбом Midnights. Це четверта перемога співачки у цій категорії, що є новим рекордом. Свіфт побила рекорди Френка Сінатри, Стіві Вандера і Пола Саймона.

Минулого року Тейлор Свіфт стала «Людиною року-2023» за версією журналу TIME. Крім неї в номінації були російський диктатор Владімір Путін, героїня фільму «Барбі» режисерки Грети Гервіг та прокурори колишнього президента США Дональда Трампа, учасники страйку в Голлівуді, лідер Китаю Сі Цзіньпін, гендиректор компанії OpenAI Сем Альтман, король Великої Британії Чарльз III та очільник Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл.