UA / RU
Підтримати ZN.ua

Контртерористичні заходи в Білорусі: Лукашенко та КДБ заперечують слова один одного

Схоже, в країні не визначились, чи хотіли оприлюднювати цю інформацію.

Президент Білорусі Аляксандр Лукашенко підтвердив запровадження в Білорусі контртерористичних заходів «у зв'язку із загостренням периметру кордонів».

«Запроваджено у зв'язку із загостренням ситуації по периметру наших кордонів. Згідно з документами, які у нас на цей випадок передбачені у союзі Білорусі та Росії. Це давно прописано: у зв'язку із загостренням введемо режим такої підвищеної терористичної небезпеки. Тому ми розпочали процедури з розгортання союзної угруповання військ, основу якого складає, як я вже сказав, армія Білорусі, яка вже доповнюється частинами Російської Федерації», - заявив він журналістам у Астані, де приймає участь у саміті СШД.

Натомість у Комітеті державної безпеки заявляють, що в країні не вводили режиму контртерористичної операції.

«На території Республіки Білорусь контртерористична операція не проводилася і наразі не проводиться. Інформація, що розповсюджується в інтернеті, має недостовірний характер», - заявило джерело державного білоруського агентства «Белта» в КДБ.

У силовому відомстві кажуть, що в країні насправді «проводяться планові навчальні заходи з підтримки високого рівня готовності суб'єктів боротьби з тероризмом».

Читайте також: The Guardian: Чи Лукашенко справді втягне Білорусь у війну, в якій Росія вже програє?

Нагадаємо, що глава білоруського МЗС Владімір Макей напередодні заявив про запровадження на території країни режиму «контртерористичної операції».

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Лукашенко оголосив про домовленість із Путіним розгорнути у країні регіональне угруповання військ Союзної держави. За його словами, прибуде не одна тисяча російських солдатів. Чи означає це, що Росія знову вторгнеться в Україну з території Білорусі, а білоруські військові візьмуть пряму участь у війні? Чого слід очікувати від Лукашенка — читайте у статті Володимира Кравченка «Ігри Лукашенка: чи вторгнеться армія Білорусі в Україну».