UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгресмен про обмеження США щодо ударів їхньою зброєю вглиб РФ: «Починаємо бачити зміни»

Джиммі Панетта поділився своєю думкою з цього приводу.

Обмеження Білого дому щодо ударів вглиб РФ зброєю, яку Україна отримала від США, залежатиме від умов на полі бою, вважає конгресмен від Демократичної партії Джиммі Панетта, про що заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода». За його словами, не можна дати РФ сховати за кордоном зброю, якою вона атакує Україну.

«Ну, дивіться, ми говоримо після того, як сталася реальна операція в Росії (на території Курської області – ред.). І після рейду (ГУР на Тендрівській косі у Херсонській області – ред.) поблизу Криму. Це речі, які, на мою думку, на даний момент не є чорно-білими.  Очевидно, що все буде залежати від умов на полі бою», – зазначив Панетта.

На думку конгресмена, США та їхні політичні радники на багато вищому за нього, розуміють важливість того, аби не дозволити РФ сховати за своїм кордоном зброю, якою атакують українські території. 

Читайте також: Україна мала можливість знищити десятки російських Су-34, але втратила її через США – Forbes

«Я думаю, ми починаємо бачити зміни в цій політиці, які базуються на розумінні того, як Росія діє з тилу. Ми повинні переконатися, що вони не можуть ховатися за лінією фронту, і що якщо вони збираються здійснювати ці атаки – чи то артилерією, чи то КАБами, чи то ракетами, чи то завдавати повітряних атак – ми повинні грати в обороні, а також частково переходити в наступ і проникати вглиб російської лінії фронту», – додав Панетта.

Раніше координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомляв, що США не змінили своєї політики щодо ударів Україною вглиб РФ американською зброєю. А речник Пентагону генерал-майор Пет Райдер заявив, що заборона США для України бити американською зброєю на далекі відстані по РФ повʼязана з бажанням запобігти ескалації та «ненавмисних наслідків». 

Щоправда, у випадку з подіями в Курській області РФ, у Пентагоні завили, що не вважають, ніби «це будь-яким чином є ескалацією. Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою».