UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгресмени закликали Трампа засудити атаки Росії на суверенітет України

Конгресмени висловили стурбованість тим, що президент Трамп не засудив атаки Росії на суверенітет України.

Американські конгресмени Марсі Каптур, Сенді Левін і Брайан Фіцпатрік, які представляють інтереси України, закликали президента США Дональда Трампа "стати пліч-о-пліч з союзниками по НАТО перед обличчям постійних погроз з боку Росії та агресії РФ в Україні". Про це йдеться в їх спільній заяві за підсумками зустрічі президента Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним в Гельсінкі.

"Нас, як співголів двопартійної Ради України, глибоко турбує підлегла поведінка президента по відношенню до президента Путіна. Сполучені Штати ніколи не повинні миритися з діями, спрямованими на ослаблення демократичних інститутів в США і наших союзників за кордоном", - йдеться в заяві.

Конгресмени висловили стурбованість тим, що президент Трамп не засудив атаки Росії на суверенітет України.

"Ми також стурбовані тим, що президент не засудив напад російського уряду на суверенітет України, в тому числі кібератаки на його інститути, агресію в Донбасі і незаконну окупацію Криму. Незаконне вторгнення Росії в Україну і її напад на мир і безпеку в Європі призвели до загибелі тисяч українців і переміщення мільйонів людей", - підсумовують конгресмени.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив на прес-концеренції в Білому домі, що його слова про втручання РФ у вибори США в 2016 році неправильно витлумачили. Також спікер Палати представників Конгресу США Пол Райан запропонував ввести нові санкції проти Кремля у відповідь на російське втручання в президентські вибори.