UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгрес США проголосував за збільшення військових витрат на $ 40 млрд

При цьому загальні витрати країни до 2025 хочуть скоротити на $ 5 трильйонів.

Палата представників конгресу США прийняла проект бюджету, який вперше за шість років був узгоджений з сенатом і передбачає і збільшення витрат на оборону майже на 40 млрд доларів в 2016 році при скороченні фінансування соціальних програм.

Очікується, що сенат розгляне конкретні заходи по скороченню витрат, які протягом наступних 10 років хочуть зменшити на $ 5 трильйонів, на наступному тижні.

Представник президента США Барака Обами заявив, що глава держави може накласти вето на цей бюджет, оскільки значне скорочення витрат знижує рівень життя незаможного населення.

Крім того, республіканці намагаються домогтися скасування проведеної президентом реформи в галузі охорони здоров'я.

Раніше міністр оборони США Ештон Картер розкритикував Європу через низький оборонний бюджет. На думку глави Пентагону, військова агресія Росії в Україні, проблема мігрантів з Північної Африки і масові вбивства в редакції журналу "Charlie Hebdo" в Парижі стали тими "дзвінками", які свідчать про необхідність підвищення рівня безпеки. Про необхідність збільшення оборонного бюджету країн НАТО говорив і генсек Альянсу Йенс Столтенберг.