UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгрес США буде посилювати санкції проти Росії - сенатор Кардін

Сенатор розкритикував нинішню адміністрацію Білого дому за реалізацію не всіх інструментів тиску на Росію.

Американський Конгрес має багато можливостей для посилення економічного тиску у вигляді санкцій та інших обмежень проти Росії і має намір застосовувати їх для того, щоб змусити Кремль припинити агресію проти суверенних держав. Про це заявив американський сенатор-демократ Бен Кардін, повідомляє "Укрінформ".

"Конгрес прийняв закон з дуже потужним режимом санкцій", - підкреслив законодавець, маючи на увазі закон CAATSA (Акт протидії супротивникам Америки з-за санкцій).

"Я думаю, ви побачите, що ми продовжимо здійснювати контроль над реалізацією закону - ред.) Зі свого боку, задавати питання, як ми робили під час слухань Помпео - я думаю, це було корисним", - зазначив Кардін.

Він також зазначив, що члени Конгресу продовжать шукати будь-які можливості для введення обмежень проти РФ, в тому числі в законопроектах про асигнування.

Сенатор розкритикував нинішню адміністрацію Білого дому за реалізацію не всіх інструментів тиску на Росію, в тому числі передбачених законом CAATSA. У цьому зв'язку він підкреслив, що Конгрес може багато зробити, "щоб збільшити можливості для застосування санкцій проти РФ".

У той же час, Кардін підкреслив, що Сполучені Штати вводять санкції не для того, "щоб заподіяти біль" Росії. "Ми вводимо санкції, щоб вона не вторгалася в Україну, не вторгалася у справи США - суверенних держав. Отже, позиція дуже ясна: якщо Путін змінить свій курс і не буде втручатися у справи суверенних держав, ми навіть не будемо говорити про санкції, тому що їх не буде", - зазначив американський сенатор.

Читайте також: Волкер порівняв Крим із країнами Балтії, яким Росія повернула незалежність

ЕС рассмотрит вопрос расширения санкций против РФ из-за "путинских" выборов в Крыму. Этот вопрос рассмотрит во время встречи комитет постоянных представителей 28 стран-членов Евросоюза.

2 мая СНБО одобрил введение санкций относительно юридических и физических лиц, связанных с российской агрессией против Украины, а также в отношении которых правительства США и стран ЕС применили соответствующие решения. Также введены ограничения в отношении лиц, причастных к информационной и киберагрессии против нашей страны, противоправных действий против граждан Украины, которые незаконно содержатся в России, депутатов Государственной Думы и тому подобное.

Напомним, что 6 апреля США ввели санкции против 36 физических лиц и компаний из "кремлевского списка". В перечень попали семь олигархов, 17 высокопоставленных чиновников, а также 12 государственных и частных компаний. В тот же день Петр Порошенко сообщил о том, что Украина синхронизирует санкции с Соединенными Штатами Америки.