UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгрес Сполучених Штатів схвалив постачання зброї сирійським повстанцям

Інфраструктура для реалізації цієї програми, яка також включає в себе навчання, логістику і допомогу розвідувального характеру, в основному вже існує і знаходиться у Йорданії. Зброя повинна почати надходити у найближчі тижні.

Комітети з розвідки Палати представників і Сенату США схвалили операцію ЦРУ з відправки зброї сирійським повстанцям, тим самим дозволивши адміністрації президента Барака Обами відновити припинену програму. Про це повідомили високопоставлені представники Конгресу і адміністрації.

Незважаючи на "дуже серйозні побоювання щодо надійності планів адміністрації щодо Сирії і їхніх шансів на успіх", комітет Палати представників прийшов до консенсусу "після тривалих дискусій і аналізу", заявив голова комітету Майк Роджерс.

Як стало відомо, голосування в комітетах палат щодо плану адміністрації відбулося минулого тижня. Досягнута угода дозволяє ЦРУ використовувати гроші зі свого бюджету на операцію у Сирії на виконання секретного рішення президента Обами, прийнятого на початку червня.

Інфраструктура для реалізації цієї програми, яка також включає в себе навчання, логістику і допомогу розвідувального характеру, в основному вже існує і знаходиться у Йорданії. Зброя повинна почати надходити в найближчі тижні.

- США підготували план військових дій у Сирії

Високо оцінивши зусилля Роджерса "щодо досягнення консенсусу", член комітету конгресмен Адам Шифф у понеділок заявив, що він не згоден з прийнятим рішенням. З його точки зору, "скромні шанси на успіх операції не рятують від небезпеки втягнення у чергову громадянську війну".

За останні кілька тижнів, низка представників адміністрації, включаючи віце-президента Джо Байдена, директора ЦРУ Джона Бреннана та держсекретаря США Джона Керрі, спробували розвіяти подібну тривогу під час телефонних переговорів і брифінгів.

Хоча операція ЦРУ передбачає відправку тільки легкого озброєння і боєприпасів, за їхніми твердженнями, це дозволить адміністрації проявити лідерство і скоординувати різні потоки допомоги повстанцям з інших країн, включаючи ракети "земля-повітря", що надходять з Саудівської Аравії та інших держав Перської затоки. !zn

Читайте також:

Захід: "Ізраїльська атака" по Сирії може добити режим Башара Асада

Сили НАТО готові повторити у Сирії лівійський сценарій

Сирійські повстанці розікрали сотні мільйонів, виділених Заходом на "гуманітарку"