UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгрес довів, що може бути противагою для Трампа - WP

Російський президент, схоже, дарма наважився втрутитися в американські вибори.

Конгрес рідко бере на себе ініціативу в міжнародній політиці. Але сенатори від обох партій паказали свою рішучість впродовж останніх тижній, продемонструвавши небачену незалежність і раціональну, відповідальну реакцію на сум'яття, яке з'явилося через діяльність адміністрації Дональда Трампа.

Про це в редакційній статті пише лояльне до Демократичної партії видання Washington Post.

"Останні голосування і слухання стали довгоочікуваним доказом того, що Конгрес може діяти як відповідальна противага ексцентричній імпульсивності Трампа", - йдеться в статті.

Видання нагадує, як минулого тижня Сенат майже одностайно підтримав перший великий зовнішньополітичний законопроект. І таке буває дуже не часто. Документ посилює санкції проти Ірану і Росії.

"Законопроект, який підтримали обидві партії, позбавляє Трампа можливості зняти санції з Росії без схвалення Конгресу і запроваджує нові жорсткі обмеження в сфері експорту російських енергоносіїв. Останнім часом велося багато суперечок на тему чи дії російських хакерів проти США під час виборів торік були розумним і вигідним кроком для Росії. Голосування в Сенаті довело, що наслідки для російської сторони виявилися досить негативними", - йдеться в статті.

Раніше лояльне до Республіканської партії видання Wall Street Journal писало, що санкції Конгресу проти Росії дають Трампу шанс. Адже американський президент може підтримати їх і зменшити напругу, яка виникла через його підозрілу лояльність до Москви.

Нагадаємо, що в середу, 14 червня, Сенат США майже одноголосно підтримав поправку до законопроекту про розширення санкцій проти Ірану, яка передбачає посилення санкційного тиску на Росію. За посилення санкцій проти РФ проголосували 97 зі 100 сенаторів.