UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повномасштабні бойові дії між "Хезболлою" та Ізраїлем не є неминучими — Остін

Міністр оборони США виступає за вирішення ситуації дипломатичним шляхом.

Міністр оборони США заявив сьогодні, 30 липня, що не вважає, що бойові дії між "Хезболлою" та Ізраїлем неминучі, хоча він залишається стурбованим можливою ескалацією після ракетного удару на Голанських висотах.

Напруженість загострилася після 27 липня, коли ракета вбила 12 дітей і підлітків на футбольному полі на Голанських висотах. Ізраїль звинуватив підтримувану Іраном "Хезболлу" і пообіцяв жорстку відповідь. "Хезболла" заперечує свою причетність, повідомляє Reuters.

Сполучені Штати очолюють дипломатичні зусилля, спрямовані на те, щоб утримати Ізраїль від завдання удару по столиці Лівану Бейруту або основним об'єктам цивільної інфраструктури у відповідь на атаку, повідомили агентству Reuters п'ять осіб, обізнаних з ходом переговорів.

"Хезболла" та Ізраїль ведуть перестрілки через лівансько-ізраїльський кордон з жовтня, що є найгіршим конфліктом з часів війни 2006 року. Бойові дії, спровоковані війною в Газі, до цього часу в основному обмежувалися районами поблизу кордону.

"Хоча ми спостерігаємо велику активність на північному кордоні Ізраїля, ми як і раніше стурбовані можливістю переростання цієї активності в повномасштабні бойові дії. І я не вважаю, що бій неминучий", — заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Читайте також: Іракські бойовики погрожують Ізраїлю ескалацією, якщо той розпочне війну з «Хезболлою»

Раніше агентство зазначало, що конфлікт між "Хезболлою" та Ізраїлем знаходиться на високому рівні напруженості, враховуючи останні бойові дії та підготовку обох сторін до можливої ескалації. Ізраїль вже давно розглядає "Хезболлу" як найбільшу загрозу на своїх кордонах і глибоко занепокоєний її зростаючим арсеналом, а також плацдармом, який вона встановила в Сирії. "Хезболла" вважає Ізраїль нелегітимною державою, створеною на окупованих палестинських землях, і хоче, щоб вона зникла.