UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанію Трампа визнано винною у податковому шахрайстві тривалістю 15 років

Самому Трампу звинувачення у справі не пред'явлено.

Компанію Дональда Трампа з управління нерухомістю Trump Organization було визнано винною в реалізації злочинної схеми з обману податкових органів, яка діяла упродовж 15 років. Про це повідомляє Reuters.

Тепер організації експрезидента, яка управляє готелями, полями для гольфу та іншою нерухомістю по всьому світу, загрожує штраф. Точна його сума буде визначена суддею згодом. Оголошення рішення призначене на 13 січня.

Хоча очікується, що штраф для компанії такого розміру, як Trump Organization не буде суттєвим, загалом вирок може негативно вплинути на її діяльність, налякавши кредиторів і партнерів.

Справа була побудована на звинуваченнях у тому, що компанія сплачувала особисті витрати, такі як безкоштовна оренда та лізинг автомобіля для топ-менеджерів, включаючи колишнього фінансового директора Аллена Вайссельберга, не звітуючи про доходи, і виплачувала їм бонуси як нібито незалежним підрядникам.

В якості головного свідка в рамках угоди з прокуратурою про визнання провини виступив 75-річний Вайссельберг. Це дозволить йому провести у в'язниці не більше п'яти місяців.

Читайте також: Трамп постане перед судом за звинуваченням у зґвалтуванні — Reuters

Вайсельберг, який у серпні визнав себе винним у приховуванні $1,76 мільйона доходу від податкових органів, засвідчив, що Трамп особисто підписував чеки на різдвяний бонус і особисто платив сотні тисяч доларів за навчання в приватній школі для онуків Вайссельберга.

Він також сказав, що двоє синів Трампа, які взяли на себе управління компанією в 2017 році після обрання Трампа президентом, підвищили його на посаді, дізнавшись про його схему ухилення від сплати податків.

Компанія свою провину не визнала. Самому Трампу звинувачення у справі не пред'явлено.

Адвокати Трампа стверджували, що Вайссельберг реалізував власну схему для отримання вигоди і ані Трамп, ані менеджмент компанії не знали про неї. Втім, їх головний свідок — бухгалтер Дональд Бендер, який нібито мав розкрити шахрайство Вайссельберга — дав протилежні свідчення, наголосивши на правдивості інформації Вайссельберга.

Читайте також: Бюджетний комітет Палати представників США отримав податкові декларації Трампа – «Голос Америки»

Крім цієї схеми, генеральною прокуроркою штату Нью-Йорк Летицією Джеймс проти організації Трампа подано позов про шахрайство.

Сам Трамп перебуває під розслідуванням Міністерства юстиції США щодо його поводження з конфіденційними урядовими документами після того, як він залишив посаду в січні 2021 року та намагався скасувати програні ним вибори в листопаді 2020 року.