UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишнього президента Франції визнали винним в корупції і відправили на рік у в'язницю - Reuters

Саркозі став першим колишнім президентом Франції, який отримав реальний термін.

Паризький суд засудив колишнього президента Франції Ніколя Саркозі до трьох років в'язниці, два з яких - умовні. Саркозі звинуватили в корупції, зловживанні впливом та причетності до порушення таємниці слідства. Про це повідомляє Reuters.

При цьому Національна фінансова прокуратура вимагала чотири роки тюремного ув'язнення, включаючи два умовних терміну, проти колишнього президента.

Саркозі, зокрема, звинуватили в тому, що він намагався отримати від співробітника французького касаційного суду Жильбера Азібера інформацію про розслідування нелегального фінансування своєї президентської кампанії з боку дочки засновника компанії L'Oreal Ліліан Бетанкур.

Читайте також: Експрезидента Франції Саркозі підозрюють у зв'язках з російською компанією. Вже триває розслідування

Нагадаємо, Саркозі підозрювали у спробі отримати секретну інформацію від колишнього генпрокурора при Касаційному суді Жильбера Азібера на початку 2014 року через свого адвоката під час розгляду справи про нелегальне фінансування у 2007 році його виборчої кампанії співвласницею французької косметичної компанії L'oreal Ліліан Беттанкур.

Експрезидента Франції також підозрюють у незаконному фінансуванні його виборчої кампанії у 2012 році. Тоді Саркозі програв вибори кандидату від Соціалістичної партії Франсуа Олланду. Вартість передвиборчої кампанії Саркозі в два рази перевищила допустимий законом ліміт в 24 мільйони євро. За версією слідства, з метою приховування цього факту були підроблені документи фінансової звітності.

Ніколя Саркозі керував Францією з 2007 по 2012 рік.