UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній прем’єр Швеції спрогнозував загострення ситуації на заході України

На його думку, обстріл Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області є попередженням для країн Заходу.

Колишній прем’єр-міністр Швеції Карл Більдт у своєму Twitter прокоментував авіаудари російськими ракетами бази в селі Старичі. За словами Більдта, атака на Міжнародний центр була цілеспрямована перш за все проти іноземних громадян, координаторів, волонтерів та всіх, хто підтримує Україну у війні. Знищення баз на західному кордоні країни може негативно вплинути не тільки на обороноздатність, а й на гуманітарну ситуацію в країні.

Шведський політик не виключає імовірності збільшення обстрілів російськими збройними силами подібних логістичних центрів України. 

"Масований російський ракетний удар по базі на околицях Львова був явно націлений на Західні лінії постачання в Україну. Зважаючи на критичну важливість цього для майбутньої війни, слід очікувати набагато більшого", - зазначив Більдт.

Читайте також: Резніков закликав закрити небо над Україною після атаки на Яворівський полігон

Нагадаємо, вранці 13 березня, окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у Львівській області. За даними МВС України, в результаті обстрілу загинуло 35 осіб і понад 130 людей отримали поранення.