UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишній прем'єр-міністр Румунії балотуватиметься на посаду президента

Президентські вибори у Румунії повинні відбутися у кінці листопада

Лідер партії "Сила правих" та колишній прем'єр-міністр Румунії Людовік Орбан оголосив, що прийняв рішення балотуватися на посаду президента Румунії.

Про це повідомило видання News.ro.

Читайте також: Глави Міноборони Румунії та США обговорили військову допомогу Україні

«Я прийняв рішення балотуватися на посаду президента, оскільки вважаю це своїм моральним обов’язком перед громадянами Румунії та жестом відповідальності перед майбутнім Румунії. У мене понад 30 років політичної кар’єри, під час якої я, крок за кроком, піднявся майже на всі посади громадської гідності, на яких я міг служити громадянам», – заявив Людовік Орбан у парламенті.

Лідер "Сили правих" сказав, що вся його кар'єра - це робота і зусилля, і він завжди обирав правильний шлях, навіть якщо він був набагато складнішим. Про це заявив Людовік Орбан разом із лідером PMP (Партії Народного Руху) Еугеном Томаком. Томак заявив, що він радий, що сьогодні народився правий, справжній політичний полюс, підготовлений до найважливішої битви цього року.

Читайте також: "Безпрецедентна ескалація": Румунія прокоментувала російську атаку на судно з зерном у Чорному морі

Раніше стало відомо, що колишній заступник генсека НАТО Мірча Джоане також візьме участь у виборах президента Румунії, запланованих на кінець листопада.