UA / RU
Підтримати ZN.ua

Книгу Гітлера Mein Kampf почали продавати в книгарнях Німеччини

Видавці вважають, що нове видання дозволить розвіяти міфи, які вигадав нацистський диктатор.

Вперше за 70 років в Німеччині почали продавати перевидання горезвісної книги-маніфесту німецького диктатора часів Третього Рейху Адольфа Гітлера.

Нове видання Mein Kampf з анотаціями і примітками випустив Мюнхенський інститут сучасної історії. Про це повідомляє "Радіо Свбода". Видавець вважає, що перевидання пропагандистської книги нацистського лідера допоможе розвінчати міфи і ідеологію, яку він вигадав на початку минулого століття.

"Це видання викриває неправдиву інформацію, поширену Гітлером, його пряму брехню і його напівправду, які спрямовані на суто пропагандистський ефект", – запевнив директор інституту Мюнхена Андреас Віршінг.

В цей же час, критики перевидання книги побоюються, що це лише допоможе "правим" екстремістам вільно розповсюджувати свою ідеологію. Нещодавно Франція розсекретила архіви режиму Віші, лояльного до Гітлера. Деякі розсекречені документи також стосуються розслідувань військових злочинів колаборанціоністів, які проводили тимчасові уряди після поразки нацистської Німеччини.