UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР закликала США "зробити правильний вибір" і попередила про "жорсткі заходи у відповідь"

Сеул і Вашингтон планують провести спільні військові навчання Key Resolve і Foal Eagle, спрямовані на підвищення бойової готовності двох країн і стримування північнокорейської загрози.

Влада КНДР звернулися з критикою до США у зв'язку з наміром американської влади провести спільні навчання з Південною Кореєю, незважаючи на вимогу Пхеньяну скасувати їх, повідомляє агентство Ренхап.

Раніше північнокорейський комітет з мирного об'єднання батьківщини зажадав, щоб Південна Корея і США скасували спільні військові навчання, які повинні початися в кінці лютого і триватиме до квітня. У своїй заяві комітет порівняв широкомасштабні навчання з "оголошенням повномасштабної ядерної війни" і закликав скасувати їх проведення, підкресливши, що ці військові навчання кожен рік перешкоджають зміцненню міжкорейських зв'язків. Пізніше представник Міноборони Південної Кореї сказав, що, незважаючи на заяву КНДР, спільні навчання пройдуть у відповідності з раніше встановленим графіком.

Пхеньян закликав Вашингтон "зробити правильний вибір" і попередив США про "жорсткі заходи у відповідь з метою самооборони". "Якщо США проводить "ядерну війну", то ми не можемо не приймати більш жорсткі заходи з метою самооборони, щоб захистити наш суверенітет і гідність нашого народу", - цитує агентство заяву північнокорейської влади.

Сеул і Вашингтон планували провести спільні військові навчання Key Resolve і Foal Eagle, спрямовані на підвищення бойової готовності двох країн і стримування північнокорейської загрози. "Вчення Key Resolve і Foal Eagle пройдуть у відповідності з графіком. (Південна Корея) - демократична країна, тому ми не займаємося нанесенням попереджувальних ударів", - заявив представник південнокорейського військового відомства Кім Мін Сік. !zn

Читайте також:

США до 2023 року витратять на ядерну програму 355 мільярдів доларів

Лідер КНДР закликав армію готуватися до війни

КНДР погрожує завдати удару по Південній Кореї без попередження

Після страти дядька Кім Чен Ина КНДР закрила в'їзд в Пхеньян, люди живуть у страху