UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР відмовилася від переговорів з Південною Кореєю

Такі пропозиції виглядають нещирими, вважає глава МЗС Північної Кореї.

КНДР відхилила пропозицію Південній Кореї провести військові переговори між Сеулом і Пхеньяном щодо зниження напруги на Корейському півострові, інформує ВВС.

Коротка зустріч міністрів закордонних справ двох країн відбулася в Манілі, де в понеділок відкрився саміт країн Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) з безпеки, однією з головних тем якого є ситуація навколо КНДР.

За інформацією південнокорейського агентства Yonhap, своє рішення відкинути ініціативи Сеула північнокорейський міністр мотивував тим, що "південному сусідові не вистачає щирості".

"У ситуації, при якій Південь співпрацює з США в плані посилення тиску на Північ, такі пропозиції виглядають нещирими", - передає агентство слова міністра.

Як повідомлялося раніше, в липні Південна Корея запропонувала КНДР провести переговори військових представників по зниженню напруженості на Корейському півострові, а також відновити діалог по лінії Червоного Хреста. Пропозиція сісти за стіл переговорів послідувала після того, як Північна Корея запустила першу міжконтинентальну балістичну ракету і заявила про те, що освоїла технологію установки ядерної боєголовки на неї. Пропозиція Сеула про військові переговори так і залишилася без відповіді з боку Пхеньяну.

Нагадаємо, санкції проти Північної Кореї посилені у зв'язку з випробуваннями нею двох міжконтинентальних балістичних ракет, проведеними в липні цього року. На засіданні в суботу, 5 серпня, Рада безпеки ООН одноголосно підтримала посилення санкцій проти КНДР.

Санкції передбачають заборону на закупівлю у Північній Кореї заліза, руди, свинцю вугілля і морепродуктів. Вони вводять обмеження на працевлаштування громадян КНДР в країнах-членах Ради безпеки ООН, а також забороняють інвестувати в північнокорейські проекти.