UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР відмовилася вести переговори з Південною Кореєю

Пропозиція Сеула про військові переговори так і залишилася без відповіді з боку Пхеньяну.

Пхеньян відповів мовчанням на пропозицію Сеула про відновлення переговорів між військовими двох країн, повідомляє Reuters.

Пропозиція сісти за стіл переговорів послідувала після того, як Північна Корея запустила першу міжконтинентальну балістичну ракету і заявила про те, що освоїла технологію установки ядерної боєголовки на неї.

"Це невідкладне завдання, яке стоїть перед нами, щоб забезпечити мир і стабільність на Корейському півострові. Переговори потрібні, щоб налагодити діалог у військовій сфері і послабити напруженість між Півднем і Північчю", - зазначив прес-секретар Міністерства оборони Південної Кореї Мун Санг Гюн.
Він додав, що пропозиція про переговори з Пхеньяном все ще залишається відкритою.

Як зазначає Reuters, це була перша офіційна спроба Сеула повернути Пхеньян за стіл переговорів після того, як на початку минулого року контакти між двома країнами були припинені за часів попередника чинного президента Південної Кореї, який наклав односторонні санкції на КНДР за його ядерні випробування і ракетні пуски.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони Південної Кореї в понеділок виступило з ініціативою про відновлення переговорів між двома країнами Корейського півострова. У Сеулі запропонували провести переговори з Пхеньяном 21 липня, щоб припинити дії, що підвищують військову напругу.