UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР провела випробування РСЗВ з новою системою наведення

На випробуванні був присутній Кім Чен Ин.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав випробування 240-мм реактивної системи залпового вогню з новою системою наведення, написали в середу, 28 серпня, державні ЗМІ КНДР, на тлі припущень, що нова артилерійська система може бути передана Росії для використання у війні проти України, повідомляє Yonhap.

Читайте також: КНДР погрожує США після заяви Камали Гарріс

Ця зброя може завдати удару по Сеулу та прилеглих до нього районах.

“Технічно вдосконалена маневреність і можливість ведення зосередженого вогню РСЗВ довела свою перевагу за всіма показниками, включаючи нову систему наведення, керованість і руйнівну силу”, - йдеться в повідомленні північнокорейських ЗМІ.

“Кім виклав важливу політику, якої слід дотримуватися у виробництві нових артилерійських знарядь і оснащенні ними армійських підрозділів”, - додається в повідомленні, без подальших подробиць.

У лютому Північна Корея заявила, що розробила нові “керовані” 240-мм снаряди для реактивних систем залпового вогню і це може посилити її збройний потенціал завдяки збільшенню дальності й точності ударів. Згодом КНДР оголосила, що розгорне цю систему озброєння в підрозділах своєї армії між 2024 і 2026 роками.

Аналітики припускають, що Північна Корея демонструє можливості ракетної установки, намагаючись “прорекламувати” її Росії для війни проти України.

Випробувальні стрільби відбулися в той час, коли Південна Корея й США проводять спільні щорічні літні навчання, які завершаться в четвер, 29 серпня. Пхеньян уже давно засуджує спільні навчання союзників як “підготовку до вторгнення” в КНДР.

Читайте також: КНДР збирається збільшити виробництво дронів, зокрема підводних

Останнім часом КНДР вдається до більш войовничої риторики на тлі розширення співпраці з Росією. Детальніше про військовий союз РФ та Північної Кореї розповідала Наталія Бутирська.